Регистър на туризма

ТОТЕМ ЕООД, Град Варна

тотем еоод

тотем еоод, изложба стара варна, варна, фотопамет на морската столица, дегустация на български вина варна, тотем

ТОТЕМ ЕООД
Информация

ТОТЕМ ЕООД

 

ТОТЕМ ЕООД e фирма със седалище град Варна, ул. Цар Калоян 5.

 

Развива своята дейност в областта на туризма.

 

В сърцето на старата част на град Варна една сто и десет годишна къща съхранява фотопаметта на морската столица.

 

 

Постоянната изложба Стара Варна показва как преди сто и двадесет години Варна се превръща от ориенталски в европейски град.

 

На вратата на къщата музей, посетителите биват посрещани от хаджи Ламбрин Сотиров - основателят на този уникален музей. Артистично той предава своя разказ като едно необичайно пътуване във Варна преди сто и двадесет години, проследявайки уникалните 320 фотографии от края на деветнадесети и началото на двадесети век, изложени в три големи зали.

 

Визуално пътешествието започва от пристанището и ж.п. гарата, минава през най - богатата улица на града, за да стигне до центъра, където са символите на Варна - театъра, пожарната, импозантните хотели, часовника, отмерващ живота на града според земното притегляне. Пътуването продължава в първия български курорт и завършва със забележителни събития от културния, спортен и светски живот на града. Разказът е наситен с необичайни случки, анекдоти, много хумор и носталгия. Като завършек към сладостта на спомена се добавя почерпката с бяло сладко.

 

Всеки може да усети магическата атмосфера на най - красивия и чист град в България - Варна.

 

Всяка глътка хубаво българско вино изпита тук запечатва силно спомена за Варна, такава каквато е била преди повече от век и каквато се е съхранила до ден днешен - атрактивна, кипяща от енергия, обляна в слънце и вода - царицата на Черно море, морската столица на България.

 

По желание гостите могат да посетят и дегустационната винарска изба. Тук е изложена единствената в България национална колекция от най - добрите вина на всички български изби.

 

Дегустацията включва представяне на пет уникални български вина, като към всяко има по една легенда и мудика, написана специално за това място и за това вино. Сервира се набор от мезета - плато Асорти за четири души, което включва - сирене, кашкавал, филе, шунка и суджук, хляб (черен и бял) и минерална вода.  

 


Представени са единствените по рода си в Европа Карта на виното в България и Карта на ракията в България.

 


Музеят предлага за закупуване :

 

  • Картички от стара Варна
  • Карта на виното и карта на ракията в България
  • Вина от различни български винарски изби
  • Фотоекспозиция и дегустационна зала Стара Варна

 

Контакти

ТОТЕМ ЕООД

Град Варна, Община Варна, р-н Одесос, ул. Цар Калоян 5
Телефон: 052654065, 052633085
GSM: 0887280697
Факс: 052633080

Галерия

Още Туризъм в Община Варна

Хотел Бест Уестърн Парк

Хотел Бест Уестърн Парк, Варна

Хотел Бест Уестърн Парк се намира във Варна. Разположен е на удобно за достъп към центъра на града място. Предлагат се настанявания в единични, двойни, луксозни стаи и апартаменти. Стаите са с изглед

Хотел КАМЕЛИЯ

Хотел КАМЕЛИЯ, Варна

Хотел Камелия се намира в гр. Варна, на 3 километра от центъра на града и на 500 метра от най-близкия плаж. Комплекс Камелия разполага с ресторант, който се превръща в емблематично заведение за града,

Хотел Плаза

Хотел Плаза, Варна

Хотел Плаза се намира в центъра на град Варна, в непосредствена близост до входа на Морската градина. Плаза е предпочитан домакин за VIP, бизнес, фестивални гости и участници в различни прояви във Вар