Регистър на туризма

СОК Камчия ЕАД

вилно селище пирин камчия

вилно селище пирин камчия, детски лагери и зелени училища, детски лагери камчия, детски оздравителен лагер камчия, детски оздравителен лагер радуга, детски оздравителен лагер черноморски, почивка и отдих камчия, санаторно оздравителен комплекс камчия, сок камчия, сок камчия еад, хотелски комплекс лонгоз камчия

СОК Камчия ЕАД
Информация

Информация

Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“

 

Уникалният Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е разположен в сърцето на българското Черноморие, на 25 км от Варна, сред чисти плажове, река и гора.

 

Той предлага рекреация от ново поколение - съчетава красотата на природата и духа с модерната, екологична архитектура. Именно това прави „Камчия“ предпочитана световна дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, образователен, културен, спортен и медицински туризъм.


Комплексът е сертифициран по стандарта ISO 9001:2000 за управление на качеството и по ISO 14001:2004 за управление на околната среда.


СОК „Камчия“ предлага прекрасни възможности за почивка, отдих, детски лагери, зелени училища, лечение и рехабилитация, а така също и за делови срещи, семинари, симпозиуми, концерти, фестивал, изложби, конференции, конгреси, спортни тренировъчни лагери и състезания, занимания по интереси и провеждане на пълноценен учебен процес за ученици и студенти.


Дейността на СОК „Камчия” ЕАД е оценена с много награди, призове и сертификати. Дружеството получи голямата награда на Националния конкурс „Сграда на годината 2012” за „Най-мащабен инвестиционен проект с уникална концепция в сферата на културата, образованието, здравеопазването и спорта”.

 

Спортен комплекс „Камчия” е отличен с награда „Сграда на годината 2012” в категория „Сграда за спорт”.

 

Детският оздравителен лагер „Черноморски“ получи специалната награда в конкурса „Сграда на годината“ през 2013 г.

 

Всички обекти в СОК „Камчия” са победители на московския конкурс „Най-добър реализиран проект на годината в областта на инвестициите и строителството”.

 

 

Хотелски комплекс „Лонгоз“Разположен в дъбовата гора, хотелски комплекс „Лонгоз“ носи името на уникалната крайречна гора на Камчия. Той разполага с 158 единични, двойни и тройни стаи и общо 400 легла, разделени в две модерно оборудвани тела. В хотела са и конферентните зали „Москва“ и „София“, както и Атриум за 400 души, в който могат да се провеждат концерти, конференции и семинари. Закритият басейн и СПА-центърът на „Лонгоз“ са едно от предпочитаните места в комплекса. Храненето е организирано в ресторант „Лонгоз“ за 150 места и ресторант „Панорама“ за 220 места, към който е откритата тераса с невероятна гледка и още 130 места.

 

 

Вилно селище „Пирин“

 

Разположено на метри от морския бряг, вилното селище е идеално за семейна почивка. Състои се от 11 самостоятелни вили с 82 студии и хотел с 19 стаи с по три легла. Всички те са оборудвани със самостоятелен санитарен възел, душкабина, климатик и обзаведен кухненски бокс. Специално за децата е залата за игри, като за тях се грижат професионални аниматори. За госитте на „Пирин“ работи ресторант „Кристал“, разположен на морския бряг. Пред къщичките има открит басейн и детски кът.
Във вилното селище работи медицински център. На територия на „Пирин” има безжичен интернет, а гостите могат да се информират за културната програма на комплекса и да посетят събитията в Спортния център, Амфитеатъра, концертните зали, закрития басейн и СПА-центъра в х-л „Лонгоз“ .

 

 

Детски оздравителен лагер „Радуга"

 

„Радуга” е едно от слънчевите лица на СОК „Самчия”. Сградата е предвидена за 600 деца и 100 ръководителя, като е разделена на две свързани части – обществен център и корпус за настаняване. В „Радуга“ се намира голяма киноконцертна зала, в която са спазени световните стандарти за озвучаване и акустика. Там е и конферентната зала, библиотеката, залата за танци с огледални стени и паркет, музикалния салон, интернет-клуб, залите за рисуване и приложни изкуства, боулинг, изложба от кристали и много други.
Настаняването е в стаи по четирима, а на всеки етаж има помещения за багаж, за пране и гладене, стая за групови занимания с мултимедия и телевизори. За децата е осигурено петкратно хранене в ресторант „Радуга“, като менюто е подготвено от детски диетолог.

 

 

 

Детски оздравителен лагер „Черноморски“


 

Най-новото попълнение в семейството на СОК „Камчия“, „Черноморски“ е перлата на комплекса. Интериорът на лагера показва естествената връзка на човека с морето. Четирите хотелски спални сектора осигуряват леглова база и комфорт за общо за 600 деца и 100 ръководителя. Стаите са с по 4 легла и собствен санитарен възел. Те са свързани с Обществен център и Кино-концертна зала с две топли връзки. От Учебно-възпитателният център „Юрий Гагарин“, до който е изградена сградата, чрез топла връзка може да бъде използвана кръглата библиотека с медиатека, читалнята, видеотеката и интернет клуба и залата за танци в Обществения център. За пълноценния отдих и провеждането на учебно-образователния процес в Обществения център е обособена зона за ежедневни занимания, зали за клубна и кръжочна дейност, за културни, спортни, художествени, музикални и танцови дейности. Храненето се осъщестрява в ресторант „Флагман“ с 370 места.
Многофункционалната зала с 600 места е предназначена за кино-прожекции, концерти, спектакли, фестивали и други мероприятия.
За почиващите работи кафе-сладкарница, снекбар, билярд, магазин.

 

 

 

 

Спортен комплекс „Камчия“

 

Спортният комплекс „Камчия“ е построен и оборудван по олимпийски стандарти и отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Уникалната за България многофункционална база предоставя отлични условия за провеждане на различни тренировки и състезания. Състои се от три части:
- Басейн с олимпийски размери,
- Лекоатлетическа писта с мултифункционално игрище, което може да се трансформира в ледена пързалка. На няколко етажа са разположени залите за тренировки, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар.
- Третата част на спортния комплекс е открита, там са разположени игрища за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис.
Спортният комплекс може да се използва за провеждане на тренировъчни лагери и състезания от световен ранг. Допълнителен плюс е и Лечебно-диагностичният и балнеологичен център „Здравец”, с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентген, условия за физиотерапия и рехабилитация.

 

 

Лечебно-диагностичен и балнеологичен център «Здравец»


Центърът разполага с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентген, условия  за физиотерапия и рехабилитация. Включва консултативно-диагностични кабинети, в това число и функционална диагностика на денталната медицина, офталмология и оториноларингология. По отношение на рехабилитацията центърът обхваща основните сектори на оздравителните процедури: физиотерапия, фототерапия,  кинезитерапия, инхалации, водолечение и солариум.

 

 

Амфитеатър


В Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е единственият в новата история на България Амфитеатър с  2000 места. Той е оборудван със съвременни технически средства за провеждане на международни фестивали, културни и образователни програми. Разположен е  на самия бряг и зад неговата сцена се  открива невероятна морска панорама. 

 

 

Учебно-възпитателен център «Юрий Гагарин»

 

Учебно-възпитателният център е сграда с уникална архитектура. Всички учебни кабинети са оборудвани с най-новите технически средства за обучение: интерактивни дъски, мултимедийни проектори, система «Шепот», компютри и телевизори, нагледни учебни пособия. Кабинетите по физика, химия, биология и математика са обзаведени с цифрови лаборатории. Има спортна и хореографска зала, работилници за обработка на дървесина, готварство, кабинети по музика и изобразително изкуство.
Тук се намира и Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“. В него се приемат деца от I до XII клас, от всички националности, които живеят в България. Учебниете планове са разработени по най-съвременните световни стандарти в образованието и отговарят напълно и на изискваниета на българската образователна система. ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от МОН за прием на ученици от I до ХII клас, с усилено изучаване на руски и английски език. Очаква се скоро училището да получи и руски образователен лиценз.
Уникалната техническа база и екипът от педагози гарантира високо ниво и европейско образование. Училището предлага медицинска помощ, охрана, пансион, транспорт, хранене и извънкласни форми по интереси.
Мисията на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е да предаде отлични знания на учениците, но също и да ги научи да опознават себе си, природата, обществото, света, космоса. Целта е да се разшири кръгозора и мечтите на децата, да им се покаже необятността и силата на човешкото познание и дух.

В Учебно-възпитателния център се намират три уникални центъра – «Човек-Земя-Космос», Славянски център и Авиокосмически център.

 

 

Авиокосмически център

 

Авиокосмическият център се ръководи от космонавт-изследователя на Република България – Красимир Стоянов. Централно място в експозицията заема интерактивния аналог на спускаемия апарат на транспортния космически кораб «Съюз ТМА». В учебната обсерватория на центъра, оборудвана с компютризирани телескопи, се осъществява изследователска и практическа дейност по обучение за работа с телескопите, наблюдават се астрономически обекти и явления.
В цифровия планетариум се излъчват научно-популярни филми на български, руски и английски език. Редовно се провеждат срещи с известни личности, провеждат се конференции, семинари, изложби и беседи на авиокосмическа тематика.

 

 

 

Славянски център


Центърът проследява развитието и интеграцията на славянската култура в България и Русия, чрез популяризиране на общите родови корени на славянските народи, възстановяването на родовата памет и развитието на приятелството между народите на основата на приемствеността на поколенията. Той се ръководи от известния бард, поет и преводач Владимир Стоянов. В центъра работи музей, издава се билингвистичен вестник. Тук се провежда литературен театър и ателие, провеждат се международни литературни фестивали, презентации на книги и др.

 

 

КОНТАКТИ:

 

Централен офис:
Гр. София, 1463
Ул. „Тунджа“ № 53
Тел./факс +3592 858 19 28
Sokkamchia-sofia@einet.bg
за заявка: sokkamchia_prodajbi@abv.bg

 

к.к.Камчия
Област Варна, общ. Аврен, к.к. Камчия,
тел/ факс: +359 5144 8228

e-mail: sokkamchiaead@abv.bg

 

www.sok-kamchia.com

 

Контакти

СОК Камчия ЕАД

Морски курорт Камчия, Община Аврен, к.к.Камчия
Телефон: 028581928, 051448228
Интернет сайт: 

Още Туризъм в Община Аврен

Къща Близнаци 1

Къща Близнаци 1, Близнаци

Къща Близнаци 1 се намира в с. Долен Близнак, на 20 км. от Варна и 3 км. от к.к. Камчия. Първият етаж на къщата е с вградена, напълно оборудвана кухня с бар плот, трапезария с 12 места, дневна с мека

Къща Близнаци 2

Къща Близнаци 2, Близнаци

Къща Близнаци 2 се намира в с. Близнаци. Къщата е на 3 етажа. На първия етаж има напълно оборудвана кухня с барплот, трапезария с 16 места, дневна с мека мебел, камина, ТВ, тераса, барбекю, санитарен

Хотел Бялата къща

Хотел Бялата къща, Близнаци

Хотел Бялата къща се намира в с. Близнаци на 2 км. от к.к. Камчия. Хотелът разполага с 1 VIP апартамент с 2 самостоятелни спални за 4 човека, 2 самостоятелни студия за 4 човека и 6 двойни стаи. Стаи

Къща Кеван

Къща Кеван, Китка

Къща Кеван, Камчия разполага с леглова база от 9 места. Вила за лятна почивка в Китка- на 25 км от Варна и на 15 км от КК Камчия. Първи етаж- голяма дневна, кухня с тапезария, спалня и баня. Втори ет

Семеен хотел Орелец

Семеен хотел Орелец, Близнаци

Къща Орелец е подходяща за селски и еко туризъм. Къщата се намира на 3 км от диви плажове и националния резерват Лонгоз, на 20 км. от центъра на гр. Варна. Орелец разполага с 5 двойни стаи, всяка със