Регистър на туризма

СОК Камчия ЕАД

вилно селище пирин камчия

вилно селище пирин камчия, детски лагери и зелени училища, детски лагери камчия, детски оздравителен лагер камчия, детски оздравителен лагер радуга, детски оздравителен лагер черноморски, почивка и отдих камчия, санаторно оздравителен комплекс камчия, сок камчия, сок камчия еад, хотелски комплекс лонгоз камчия

Галерия

СОК Камчия ЕАД
СОК Камчия ЕАД
СОК Камчия ЕАД
СОК Камчия ЕАД
СОК Камчия ЕАД
СОК Камчия ЕАД

СОК Камчия ЕАД
Информация

Информация

Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“

 

Уникалният Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е разположен в сърцето на българското Черноморие, на 25 км от Варна, сред чисти плажове, река и гора.

 

Той предлага рекреация от ново поколение - съчетава красотата на природата и духа с модерната, екологична архитектура. Именно това прави „Камчия“ предпочитана световна дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, образователен, културен, спортен и медицински туризъм.


Комплексът е сертифициран по стандарта ISO 9001:2000 за управление на качеството и по ISO 14001:2004 за управление на околната среда.


СОК „Камчия“ предлага прекрасни възможности за почивка, отдих, детски лагери, зелени училища, лечение и рехабилитация, а така също и за делови срещи, семинари, симпозиуми, концерти, фестивал, изложби, конференции, конгреси, спортни тренировъчни лагери и състезания, занимания по интереси и провеждане на пълноценен учебен процес за ученици и студенти.


Дейността на СОК „Камчия” ЕАД е оценена с много награди, призове и сертификати. Дружеството получи голямата награда на Националния конкурс „Сграда на годината 2012” за „Най-мащабен инвестиционен проект с уникална концепция в сферата на културата, образованието, здравеопазването и спорта”.

 

Спортен комплекс „Камчия” е отличен с награда „Сграда на годината 2012” в категория „Сграда за спорт”.

 

Детският оздравителен лагер „Черноморски“ получи специалната награда в конкурса „Сграда на годината“ през 2013 г.

 

Всички обекти в СОК „Камчия” са победители на московския конкурс „Най-добър реализиран проект на годината в областта на инвестициите и строителството”.

 

 

Хотелски комплекс „Лонгоз“Разположен в дъбовата гора, хотелски комплекс „Лонгоз“ носи името на уникалната крайречна гора на Камчия. Той разполага с 158 единични, двойни и тройни стаи и общо 400 легла, разделени в две модерно оборудвани тела. В хотела са и конферентните зали „Москва“ и „София“, както и Атриум за 400 души, в който могат да се провеждат концерти, конференции и семинари. Закритият басейн и СПА-центърът на „Лонгоз“ са едно от предпочитаните места в комплекса. Храненето е организирано в ресторант „Лонгоз“ за 150 места и ресторант „Панорама“ за 220 места, към който е откритата тераса с невероятна гледка и още 130 места.

 

 

Вилно селище „Пирин“

 

Разположено на метри от морския бряг, вилното селище е идеално за семейна почивка. Състои се от 11 самостоятелни вили с 82 студии и хотел с 19 стаи с по три легла. Всички те са оборудвани със самостоятелен санитарен възел, душкабина, климатик и обзаведен кухненски бокс. Специално за децата е залата за игри, като за тях се грижат професионални аниматори. За госитте на „Пирин“ работи ресторант „Кристал“, разположен на морския бряг. Пред къщичките има открит басейн и детски кът.
Във вилното селище работи медицински център. На територия на „Пирин” има безжичен интернет, а гостите могат да се информират за културната програма на комплекса и да посетят събитията в Спортния център, Амфитеатъра, концертните зали, закрития басейн и СПА-центъра в х-л „Лонгоз“ .

 

 

Детски оздравителен лагер „Радуга"

 

„Радуга” е едно от слънчевите лица на СОК „Самчия”. Сградата е предвидена за 600 деца и 100 ръководителя, като е разделена на две свързани части – обществен център и корпус за настаняване. В „Радуга“ се намира голяма киноконцертна зала, в която са спазени световните стандарти за озвучаване и акустика. Там е и конферентната зала, библиотеката, залата за танци с огледални стени и паркет, музикалния салон, интернет-клуб, залите за рисуване и приложни изкуства, боулинг, изложба от кристали и много други.
Настаняването е в стаи по четирима, а на всеки етаж има помещения за багаж, за пране и гладене, стая за групови занимания с мултимедия и телевизори. За децата е осигурено петкратно хранене в ресторант „Радуга“, като менюто е подготвено от детски диетолог.

 

 

 

Детски оздравителен лагер „Черноморски“


 

Най-новото попълнение в семейството на СОК „Камчия“, „Черноморски“ е перлата на комплекса. Интериорът на лагера показва естествената връзка на човека с морето. Четирите хотелски спални сектора осигуряват леглова база и комфорт за общо за 600 деца и 100 ръководителя. Стаите са с по 4 легла и собствен санитарен възел. Те са свързани с Обществен център и Кино-концертна зала с две топли връзки. От Учебно-възпитателният център „Юрий Гагарин“, до който е изградена сградата, чрез топла връзка може да бъде използвана кръглата библиотека с медиатека, читалнята, видеотеката и интернет клуба и залата за танци в Обществения център. За пълноценния отдих и провеждането на учебно-образователния процес в Обществения център е обособена зона за ежедневни занимания, зали за клубна и кръжочна дейност, за културни, спортни, художествени, музикални и танцови дейности. Храненето се осъщестрява в ресторант „Флагман“ с 370 места.
Многофункционалната зала с 600 места е предназначена за кино-прожекции, концерти, спектакли, фестивали и други мероприятия.
За почиващите работи кафе-сладкарница, снекбар, билярд, магазин.

 

 

 

 

Спортен комплекс „Камчия“

 

Спортният комплекс „Камчия“ е построен и оборудван по олимпийски стандарти и отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Уникалната за България многофункционална база предоставя отлични условия за провеждане на различни тренировки и състезания. Състои се от три части:
- Басейн с олимпийски размери,
- Лекоатлетическа писта с мултифункционално игрище, което може да се трансформира в ледена пързалка. На няколко етажа са разположени залите за тренировки, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар.
- Третата част на спортния комплекс е открита, там са разположени игрища за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис.
Спортният комплекс може да се използва за провеждане на тренировъчни лагери и състезания от световен ранг. Допълнителен плюс е и Лечебно-диагностичният и балнеологичен център „Здравец”, с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентген, условия за физиотерапия и рехабилитация.

 

 

Лечебно-диагностичен и балнеологичен център «Здравец»


Центърът разполага с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентген, условия  за физиотерапия и рехабилитация. Включва консултативно-диагностични кабинети, в това число и функционална диагностика на денталната медицина, офталмология и оториноларингология. По отношение на рехабилитацията центърът обхваща основните сектори на оздравителните процедури: физиотерапия, фототерапия,  кинезитерапия, инхалации, водолечение и солариум.

 

 

Амфитеатър


В Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е единственият в новата история на България Амфитеатър с  2000 места. Той е оборудван със съвременни технически средства за провеждане на международни фестивали, културни и образователни програми. Разположен е  на самия бряг и зад неговата сцена се  открива невероятна морска панорама. 

 

 

Учебно-възпитателен център «Юрий Гагарин»

 

Учебно-възпитателният център е сграда с уникална архитектура. Всички учебни кабинети са оборудвани с най-новите технически средства за обучение: интерактивни дъски, мултимедийни проектори, система «Шепот», компютри и телевизори, нагледни учебни пособия. Кабинетите по физика, химия, биология и математика са обзаведени с цифрови лаборатории. Има спортна и хореографска зала, работилници за обработка на дървесина, готварство, кабинети по музика и изобразително изкуство.
Тук се намира и Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“. В него се приемат деца от I до XII клас, от всички националности, които живеят в България. Учебниете планове са разработени по най-съвременните световни стандарти в образованието и отговарят напълно и на изискваниета на българската образователна система. ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от МОН за прием на ученици от I до ХII клас, с усилено изучаване на руски и английски език. Очаква се скоро училището да получи и руски образователен лиценз.
Уникалната техническа база и екипът от педагози гарантира високо ниво и европейско образование. Училището предлага медицинска помощ, охрана, пансион, транспорт, хранене и извънкласни форми по интереси.
Мисията на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е да предаде отлични знания на учениците, но също и да ги научи да опознават себе си, природата, обществото, света, космоса. Целта е да се разшири кръгозора и мечтите на децата, да им се покаже необятността и силата на човешкото познание и дух.

В Учебно-възпитателния център се намират три уникални центъра – «Човек-Земя-Космос», Славянски център и Авиокосмически център.

 

 

Авиокосмически център

 

Авиокосмическият център се ръководи от космонавт-изследователя на Република България – Красимир Стоянов. Централно място в експозицията заема интерактивния аналог на спускаемия апарат на транспортния космически кораб «Съюз ТМА». В учебната обсерватория на центъра, оборудвана с компютризирани телескопи, се осъществява изследователска и практическа дейност по обучение за работа с телескопите, наблюдават се астрономически обекти и явления.
В цифровия планетариум се излъчват научно-популярни филми на български, руски и английски език. Редовно се провеждат срещи с известни личности, провеждат се конференции, семинари, изложби и беседи на авиокосмическа тематика.

 

 

 

Славянски център


Центърът проследява развитието и интеграцията на славянската култура в България и Русия, чрез популяризиране на общите родови корени на славянските народи, възстановяването на родовата памет и развитието на приятелството между народите на основата на приемствеността на поколенията. Той се ръководи от известния бард, поет и преводач Владимир Стоянов. В центъра работи музей, издава се билингвистичен вестник. Тук се провежда литературен театър и ателие, провеждат се международни литературни фестивали, презентации на книги и др.

 

 

КОНТАКТИ:

 

Централен офис:
Гр. София, 1463
Ул. „Тунджа“ № 53
Тел./факс +3592 858 19 28
Sokkamchia-sofia@einet.bg
за заявка: sokkamchia_prodajbi@abv.bg

 

к.к.Камчия
Област Варна, общ. Аврен, к.к. Камчия,
тел/ факс: +359 5144 8228

e-mail: sokkamchiaead@abv.bg

 

www.sok-kamchia.com

 

Контакти

СОК Камчия ЕАД

Морски курорт Камчия, Община Аврен, к.к.Камчия
Телефон: 028581928, 051448228
Интернет сайт: 

Още Туризъм в Община Аврен

Къща Близнаци 1

Къща Близнаци 1, Близнаци

Къща Близнаци 1 се намира в с. Долен Близнак, на 20 км. от Варна и 3 км. от к.к. Камчия. Първият етаж на къщата е с вградена, напълно оборудвана кухня с бар плот, трапезария с 12 места, дневна с мека

Къща Близнаци 2

Къща Близнаци 2, Близнаци

Къща Близнаци 2 се намира в с. Близнаци. Къщата е на 3 етажа. На първия етаж има напълно оборудвана кухня с барплот, трапезария с 16 места, дневна с мека мебел, камина, ТВ, тераса, барбекю, санитарен

Хотел Бялата къща

Хотел Бялата къща, Близнаци

Хотел Бялата къща се намира в с. Близнаци на 2 км. от к.к. Камчия. Хотелът разполага с 1 VIP апартамент с 2 самостоятелни спални за 4 човека, 2 самостоятелни студия за 4 човека и 6 двойни стаи. Стаи

Къща Кеван

Къща Кеван, Китка

Къща Кеван, Камчия разполага с леглова база от 9 места. Вила за лятна почивка в Китка- на 25 км от Варна и на 15 км от КК Камчия. Първи етаж- голяма дневна, кухня с тапезария, спалня и баня. Втори ет

Семеен хотел Орелец

Семеен хотел Орелец, Близнаци

Къща Орелец е подходяща за селски и еко туризъм. Къщата се намира на 3 км от диви плажове и националния резерват Лонгоз, на 20 км. от центъра на гр. Варна. Орелец разполага с 5 двойни стаи, всяка със