Регистър на туризма

Ваканционно селище Кедър, Морки курорт Чайка зона - Развлечения

ваканционни селища

ваканционни селища, ваканционно селище близо до плаж кабакум, ваканционно селище варна, ваканционно селище до варна, ваканционно селище кедър, ваканционно селище от затворен тип, конфортни самостоятелни бунгала до златни пясъци, предпочитано ваканционно селище близо до варна, предпочитано ваканционно селище до златни пясъци, препоръчано ваканционно селище близо до варна, препоръчано ваканционно селище до златни пясъци, самостоятелни бунгала близо до варна, самостоятелни бунгала близо до златни пясъци, самостоятелни бунгала близо до плаж кабакум, самостоятелни бунгала във ваканционно селище, селище от затворен тип близо до варна, селище със самостоятелни бунгала близо до варна, селище със самостоятелни бунгала до златни пясъци, селище със самостоятелни бунгала до плаж кабакум

Ваканционно селище Кедър
Развлечения

Развлечения

На забавление и игри на най-малките гости във ваканционно селище Кедър има изградена детска площадка с люлки и пясъчник.


Наслаждавайки се на почивката си можете да поиграете тенис на маса и дартс.


Ако сте спортна натура и се нуждаете от активен отдих на море, на 350 м. от Ваканционно селище Кедър на плажа Кабакум се предлагат разнообразни видове забавления: водни ски, балони, сърф и катери, надуваеми "банани", джетове и водни парашути и това е само част от атракциите за любителите на остри морски усещания.


През свободното време на почиващите, се организират еднодневни екскурзии до близки забележителности и градове:

 

Нос Калиакра

 

Калиакра (произнася се Кал ̀и-акра̀) е дълъг и тесен нос на българското северно черноморско крайбрежие, в най-югоизточната част на Добруджанското плато. Намира се близо до селата Българево и Свети Никола, на 12 км от Каварна и на 60 километра североиточно от Варна. Носът е вдаден на 2 км навътре в морето и наподобява полуостров, представлява природен и археологически резерват и един от Стоте национални туристически обекта.

 

 

 

 

 

 

 

Побити камъни

 

Побитите камъни са скални образувания, разположени на 18 км от Варна. Намират се от двете страни на пътя за Варна - София, около селата Слънчево, Баново и Страшимирово. Разпределени са на големи или малки групи на площ от 70 км². Представляват каменни колони с различна височина — от 5 до 7 метра, дебелина — от 0,3 до 3 метра и различно сечение. Изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им. Колоните са без твърди основи, кухи и запълнени с пясък. Някои от тях са разположени на етажи с обща височина от 5 метра.

 Ботаническа градина

 

Ботаническата градина в Балчик е създадена през 1955 г. Тя се простира на площ от 65 дка. Ботаническата градина се допълва с арихитектурно-парковия комплекс „Дворецът“, който е бил резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. И до днес е запазена уникалната колекция от кактуси - втора по големина в света след тази в Монако, както и други уникални растения. В ботаническата градина растат екзотични и рядко срещани дървета като: каучуково, бонбонено, книжно дърво, древно гинко, метасеквоя, едроцветна магнолия и др. В тази неповторима градина се отглеждат около 2 000 растителни вида.

 


Аладжа манастир

 

Аладжа манастир е български средновековен скален манастир, който се намира на около 17 км от Варна и на 3 км от Златни пясъци. На турски аладжа означава 'шарен, пъстър'. Аладжа манастир е създаден ок. 12-13 век, но е изоставен в началото на 18 век. Първите системни проучвания са проведени в края на 19 век от братя Херминегилд и Карел Шкорпил. За пръв път името на манастира е споменато в книгата на руския писател Виктор Тепляков Писма от България (1832). През 1912 г. е обявен за народна старина, а през 1957 — за паметник на културата от национално значение.

 


Несебър

 

Несебър е град, разположен в Югоизточна България. Той е един от най-древните градове в Европа. В старата част на града има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани, а действаща в момента е само една. Другите по-запазени са превърнати в картинни галерии. Несебър е част от Стоте национални туристически обекта, с Архитектурно-исторически резерват и Археологически музей.

Контакти

Къща Рувена

Морки курорт Чайка зона, Община Варна, местност Чучура
Телефон: 052355944, 052321050
GSM: 0898651317
Факс: 052303475
Интернет сайт: www.kedar-bg.com

Галерия

Ваканционно селище Кедър
Ваканционно селище Кедър
Ваканционно селище Кедър
Ваканционно селище Кедър
Ваканционно селище Кедър
Ваканционно селище Кедър

Още Туризъм в Община Варна

Хотел Бест Уестърн Парк

Хотел Бест Уестърн Парк, Варна

Хотел Бест Уестърн Парк се намира във Варна. Разположен е на удобно за достъп към центъра на града място. Предлагат се настанявания в единични, двойни, луксозни стаи и апартаменти. Стаите са с изглед

Хотел КАМЕЛИЯ

Хотел КАМЕЛИЯ, Варна

Хотел Камелия се намира в гр. Варна, на 3 километра от центъра на града и на 500 метра от най-близкия плаж. Комплекс Камелия разполага с ресторант, който се превръща в емблематично заведение за града,

Хотел Плаза

Хотел Плаза, Варна

Хотел Плаза се намира в центъра на град Варна, в непосредствена близост до входа на Морската градина. Плаза е предпочитан домакин за VIP, бизнес, фестивални гости и участници в различни прояви във Вар